БАТТ С ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА NO-DIG 2012

28 ноември 2012

От 12 до 14 ноември  в Сао Пауло, Бразилия се проведе 30-та Международна конференция и изложение No-Dig 2012, организирани от Международното общество по безизкопни технологии /ISTT/. Председателя на БАТТ Стефан Желязков и инж. Павел Груев секретар на асоциацията взеха участие в събитията. Ръководството на БАТТ представи пред международната общност актуална информация за дейността на асоциацията. Павел Груев разказа за най-новия българският проект за създаване в страната ни на Технологичен център за развитие на безизкопните технологии. Неговата функция ще  бъде да осигурява на бизнеса, проектантите и общините експертен капацитет за внедряване на съществуващите и развитието на нови иновативни технологии. Той поясни, че проекта ще бъде финансиран по европейска програма и реализиран от партньорството на Строителна Механизация АД, Университет по архитектура, строителство и геодезия-София и Община Казанлък. Ръководството на ISTT поздрави българските си партньори за отличната инициатива и сподели, че този център е уникален по своята същност в света. Председателят на ISTT Самуел Ариаратнам подчерта, че БАТТ може да разчита на подкрепата на ISTT за тази и други инициативи, и че с нетърпение очаква провеждането на Втора балканска конференция за безизкопни технологии в България през 2013.

 
По време на No-Dig форума, събрал делегати от цял свят, участниците имаха възможност да актуализират знанията си относно последните новости в безизкопните технологии. Над 100 изложители демонстрираха най-съвременната техника и иновации в материалите на съпътстващото конференцията изложение.
 
Като логичен завършек на най- престижната No-Dig проява беше връчването на наградите на ISTT . Това се случи на гала-вечеря, която се проведе във Вила Бисути – едно наистина прекрасно място, където делегатите отпразнуваха юбилейната годишнина на No-Dig  събитието с традиционни кулинарни шедьоври и под звуците на бразилска музика.